Risanke za otroke

November 13, 2014 0 By admin

Risanke za otroke predstavljajo pomemben del zgodnjega življenskega obdobja. Pomagajo mu oblikovati osebnost in značaj in mu prikažejo določene življenske situacije in dogodke, iz katerih lahko izlušči in potegne mnoge življenske izkušnje, ki jih bo s pridom uporabil pozneje, ko se bo znašel v kakšni situaciji, ki jo je videl v otroštvu.

Večina jih se sinhroniziranih in prilagojenih različnim starostnim skupinam. Na tržišču obstaja cela paleta risank avtorjev iz celega sveta. Nekateri avtorji so s svojimi deli in njihovimi junaki svetovno znani. Nepozabni so Miki Miška, Racman Jaka,Asterix, Nick Knatterton, Mafalda itd. Znane so tudi japonske risanke, ki se imenujejo „Manga“, ki se berejo iz desne na levo. Znani avtor je Osamu Tezuka.

Kje kupiti risanke za otroke?

Risanke za otroke so na voljo v različnih specializiranih in običajnih trgovinah, lako jih kupimo preko spleta ali pasi jih izposodimo v knjižnicah. Obstajajo številni svetovni kanali, ki vrtijo risanke 24 ur na dan. Tudi pri nas imajo otroci dostop do njih, možni so tudi ogledi različnihrisank na slovenkih programih, kjer je najbolj znan in že uveljavljen nedeljski Živžav, ki omogoči staršem malo daljši nedeljski počitek, saj otroke zamoti zgodnji jutranji program, prilagojen njihovemu okusu in jim odvrne misli odstaršev in jih usmeri na ekran, kjer se prikazujejo njim tako drage figure.

risanke

Otrokom je potrebno prisluhniti in jim ponuditi najboljše v njihovem zgodnjem življenskem obdobju. Brez risank bi bilo otroško življenje pusto in soočeno samo s kruto realnostjo. A pustiti jim moramo sanje in jih za malo denarja razveseliti in jim dati neprecenljivo življensko naložbo, iz katere bodo črpali vse življenje in izkušnje z liki iz prikazanih zgodb prenašali tudi na svoje otroke in vnuke.

V isti kategoriji: