Skiroji niso samo za otroke

November 19, 2015 0 By admin

Skiro! Hočem svoj skiro! Ste že kdaj slišali svojega otroka, da bi vam povedal kaj takšnega? Seveda, skiro je videl pri prijatelju, na dvorišču pred blokom, z enim se je v vrtec pripeljal njegov sošolček, pa tudi v reklami na televiziji je bil. Čas je, da dobi tudi on svojega. A kakšnega kupiti, ko pa jih je toliko na izbiro?skiroji
Skiro je seveda neke vrste poganjalec. Poganjalci so v glavnem štirikolesni ali redkeje trikolesni . Skiro ima dve kolesi, včasih pa tudi tri, denimo zadaj imajo nekateri modeli dve kolesi skupaj s čimer se poveča stabilnost. No, predvsem na ravnem.
Pri nakupu skiroja morate paziti na več stvari. Najprej se vprašajte kakšne so ceste v vaši okolici, kjer so bo največkrat vozil. Če po njih leži pesek, bodo večja kolesa dobra izbira. Če je vaš otrok med močnejšimi, se zavedajte, da bo cenen plastičen skiro zlomil že po nekaj dneh. Če boste kupili kvaliteten kovinski skiro, ki prenese večjo obtežitev, se lahko z njim kak krog kdaj zapeljete tudi sami. Če imate to željo, razmišljajte o tem že vnaprej, saj boste morali imeti po višini prilagodljivo krmilo (balanco). Če tega skiro nima, bo vožnja za visoko osebo nemogoča, saj se ne morete tako zelo sklanjati med vožnjo, konec koncev je tudi nevarno, da ne govorimo, da si kvarite hrbtenico.

Skiro ni igrača. Je prevozno sredstvo in hkrati športni pripomoček. Otroci se na njem učijo držati ravnotežje in to je še kako pomembno kasneje pri vožnjo kolesa brez uporabe dodatnih dveh koles. Otrok bo imel dobro stabilnost že prej in posledično bo prehod na kolo zanj zelo enostaven. Še to ne smete pozabiti, da je vožnja s skirojem lahko zelo hitra, kar pomeni, da lahko pride tudi do padcev ali naletov. Čelada je torej obvezen pripomoček, pa tudi kak ščitnik za zapestje pride pri padcu še kako prav. Le poglejte si kaj vse imajo na sebi tisti, ki mimo vas pridivjajo na rolerjih. Morda se zdi smešno, saj včasih še na hitrih motorjih niso vsi nosili čelad, a dejstvo je, da mora biti varnost na prvem mestu, če gre za otroka, pa še toliko bolj.
Ne nazadnje pa ne smete pozabiti tudi na to, da mora biti skiro otroku všeč. Za punčke roza ali kake druge primerne barve, fantje pa imajo radi like iz risank in podobno. In še ena stvar – skiroji za otroke so lahko tudi odlično presenečenje takrat, ko kupujete darila za otroke.

V isti kategoriji: