Ni težko kupiti kakovostne igrače

Ni težko kupiti kakovostne igrače

September 9, 2016 0 By admin

Vsak starš se je sigurno že vprašal, kakšne so kakovostne igrače, ki so primerne za starost njegovega otroka, in kje jih prodajajo. Kje drugje kot na svetovnem spletu – Igraca.eu je spletna stran, kjer boste našli široko in raznoliko ponudbo različnih igrač, katerih skupni imenovalec je prav kakovost.

Kakšne so kakovostne igrače?

Kakovostne igrače so tiste, ki so narejene iz neoporečnih materialov, so varne, primerne za otrokovo starost in takšne, ki spodbujajo otrokovo domišljijo in ustvarjalnost ter s pomočjo katerih se ne le zamoti, ampak tudi kaj novega nauči.

hubelino-duga-staza

Naštejmo nekaj primerov igrač, ki so kakovostne in primerne za različne starosti:

  • puzzle oziroma sestavljanke (na začetku z manj koščki, kasneje pa vedno več)
  • žoge in drugi športni rekviziti (kolebnice, loparji, poganjalci itd.)
  • kocke (spodbujajo otrokovo kreativnost)
  • družabne igre (spomin, domine, človek ne jezi se itd.)
  • različni glasbeni inštrumenti (ropotulje in ropotuljice, regla, orglice itd.)

To so le nekateri primeri igrač, ki so všeč prav vsakemu otroku in ki dobro vplivajo na njegov razvoj, hkrati pa jih bo tudi z veseljem uporabljal.

Katero igračo naj kupim?

Ko izbirate igrače za svoje otroke, najprej premislite, katere igrače že ima in s katerimi se z veseljem igra. Če opazite, da ima zelo rad žoge, mu boste seveda kupili še kakšno, hkrati pa boste poskrbeli tudi za to, da bo dobil v roke tudi igrače, kakršnih do sedaj še ni spoznal. V primeru, da se vam zdi, da se otrok premalo giba, boste poskrbeli, da boste zanj izbrali igrače, ki spodbujajo gibanje, po drugi strani pa so za otroka, ki nikakor ne zna biti pri miru, primerne kakovostne igrače, s katerimi se bo zamotil in vadil svojo koncentracijo.

manhattan_igracke_2

Pomembno je, da nabor igrač, ki jih otrok ima, celovito spodbuja razvoj čim bolj različnih sposobnosti: takšne in drugačne lutke in punčke so primerne za vživljanje v drugega in igranje vlog ter tudi za spodbujanje domišljije, enako velja za različne mehke in plišaste igračke, ki imajo poleg tega še to dobro lastnost, da so mehke in jih otrok rad stiska k sebi ter tako razvija svojo nežnost ter tudi primeren odnos do živali. Različne otroške sestavljanke in miselne igre so pomembne za miselni razvoj, športni rekviziti za gibalni razvoj, družabne igre pa za razvoj komunikacijskih spretnosti z drugimi ter za razvoj zdrave tekmovalnosti in tudi sprejemanje poraza.

V isti kategoriji: