Otroške čelade so odlična oprema a kolesarjenje, rolkanje in vožnjo s poganjalci

April 24, 2014 0 By admin

Brez dvoma so otroške čelade obvezna zaščitna oprema pri otroških aktivnostih. Oglejmo si par lepih primerkov.

celadaOtroška čelada je del opreme, ki jo ob nakupu kolesa rabimo vzeti v obzir. Čeprav je le majhen del opreme, ki je potrebujemo za otroka, pa je vseeno tudi zelo pomemben. Čuva otrokovo glavo, ki je pri vsakemu človeku zelo občutljiv del telesa in mnogo resnih poškodb je prav poškodb glave. Pomislite kolikokrat se vaš otrok udari v glavo. Če je odgovor velikokrat, potem ste v večini.

Oglejte si par primerov čelad:

Ne izgledajo vse otroške čelade grdo, mar ne (najdete jih na http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html)? Proizvajalci so si zadali, da jih olepšajo in s tem približajo končnemu uporabniku, otroku. Otroci morda niso bili v preteklosti ljubitelji čelade, vendar pa se stanje izboljšuje. Zaradi različnih dizajnov in barvnih kombinacij, si jih nekateri prav vzljubili in hodijo z njimi tudi, ko niso na kolesu.

Otroci imajo še posebej radi lepe vzorce, starejši pa so bolj navdušeni nad kakimi tematskimi čeladami, predvsem na temo junakov iz risank in superjunakov.

Nekateri otroci takmujejo z čeladami, vendar pa naj nas ne zanese. Še vedno je otroška čelada v prvi vrsti zaščitna oprema, vse drugo pa je bonbonček. Važno je, da je otrok varen, naši živci pa lahko tudi malo lažje shajajo, ko vemo, da se otrok ne more tako zlahka resno poškodovati.

 

V isti kategoriji: