Obvezna oprema za otroka- čelada

May 9, 2014 0 By admin

Pri vožnji je otrok izpostavljen poškodbam. Ob padcu so te lahko resne. Izognite se jim z uporabo otroške čelade.otroške čelade

otroške ?elade

otroške čeladeZa otroka, ko postane obilen, je potrebna določena zaščita. Predvsem kolenčniki in čelada za glavo, priporočena pa je tudi zaščita za zapestje. S temi pripomočki je otrok zaščiten pred nekaterimi poškodbami.

Seveda pa je izbira čelade ključna.  Na eni strani je pomemben dizajn, ki otroka pritegne, po drugi pa varnost. Varnost lahko deloma ugotovimo preko testov, deloma pa s preizkušanjem. To ne pomeni, da testiramo varnost čelade na otroku, temveč, da mu čelado damo preizkusiti. Pomembno je, da se dobro prilega glavi in ne miglja okoli. To bi lahko bilo bolj nevarno, kot če otrok čelade sploh ne bi imel!

 

Moderne otroške čelade (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html) so načeloma vse testirane in zagotavljajo določene standarde. To pa seveda pomeni, da moramo dodatne informacije poiskati sami. Še vedno so čelade določenih znamk boljše, niso pa vedno najdražje čelade kaj bolj varne. Najzanesljivejši vir informacij o varnosti so varnostni testi, ki pa niso opravljeni za vsako otroško čelado.

Če je vaš otrok še premlad za kolo, ga razveselite z igračo Žirafa Sophie, ki je odlično grizalo.

Preostane nam še brskanje po forumih za starše. Pazimo seveda predvsem na negativne ocene. Če se je otrok poškodoval, verjetno tega nočete privoščiti svojemu otroku!

 

Najboljša otroška čelada ustreza določenim pogojem: Všeč je otroku, je varna, se dobro prilega. S temi lastnostmi je v pomoč staršem, saj pomiri živce in nam omogoča, da lahko za kak trenutek tudi odvrnemo pogled z otroka.

 

 

V isti kategoriji: