Cene otroških vozičkov

April 29, 2014 0 By admin

Za otroški voziček lahko plačate toliko, kot bi plačali za avtomobil – ali pa tudi ne. Tako kot pri vsaki drugi stvari, so tudi tu cene odvisne od vaših želja.
Želje so seveda eno, potrebe pa drugo. Dojenčki zagotovo nimajo potrebe, da bi se vozili v dragem in prestižnem vozičku, saj bi jim tudi navaden voziček povsem ustrezal. A pri nakupu vozička dojenčki nimajo besede, saj za nakup nenazadnje poskrbimo še preden se rodijo. Tako so odločilne želje mamic, in marsikatera med njimi si želi otroški voziček, ki bi nudil prav vse, kar je možno.
Kdaj je smiselno kupiti nekoliko dražji voziček? Ne, ni se vam treba izgovarjati, da boste isti voziček uporabljali tudi za naslednjega otroka, da ga boste po uporabi itak prodali in dobili del denarja nazaj, da bo nakup delno financirala babica … Pravi odgovor je samo eden: dražji voziček kupite, kadar to pomeni boljšo kakovost.
Med vozički, ki stanejo 300 evrov, ter tistimi, ki stanejo 1000 evrov, je zagotovo razlika. Ni sicer rečeno, da jo boste opazili na prvi pogled, saj tega pogosto najprej premamijo lepe barve in vzorci oblazinjenj, a če boste pogledali malo bolj podrobno, bodo več kot očitne.
Kakovostni vozički (ki praviloma nosijo tudi ime bolj priznane blagovne znamke) so izdelani iz boljših materialov, kar pomeni, da so lažji, imajo več dodatne opreme in jih je lažje potiskati. Odlikuje jih ogrodje, ki je izdelano iz karbona, aluminija ali druge lažje kovine. Kolesa so lahko različna, tako z zračnicami kot brez, praviloma pa so iz mehkejšega materiala. Pri vožnji se kolesa nagibajo in enostavno obračajo. Dandanes ima večina kakovostnih otroških vozičkov tri kolesa in ne več štirih, saj to omogoča bolj enostavno krmiljenje.
Kakovosten otroški voziček ima poleg nožne tudi ročno zavoro, ki je še posebej praktična, kadar se je potrebno na hitro ustaviti pred prehodom preko ceste.
Najbolj opazna je razlika med cenejšimi in dražjimi vozički pri sedežkih oziroma košarah za ležanje. Pri cenejših menjavanje sedežkov ni mogoče, pri boljših pa lahko na ogrodje namestite enkrat globoko košaro za dojenčka, drugič avtosedež (lupinico), tretjič stolček. Namestitev je možna v obe smeri, da otrok gleda proti materi, ali pa je obrnjen proč od nje in lahko opazuje okolico (kar je večjim dojenčkom in malčkom ljubše).
Pozorni bodite tudi na to, kako se voziček zloži. Najbolje je, če ga lahko zložite zgolj z eno roko, z enostavnim pritiskom na gumb, saj boste morali v drugi pogosto držati otroka. Zložen voziček naj bo majhen, sicer se boste pred odhodom na dopust vedno razburjali, da vam zasede cel prtljažnik avtomobila.
Kaj pa prevleke oziroma oblazinjenje? Prevleke mora biti enostavno sneti in namestiti nazaj na voziček, biti pa morajo pralne v pralnem stroju. Dobro je, če je prevleke možno kupiti tudi posebej, da jih lahko po potrebi zamenjate.
Preverite tudi to, koliko dodatkov je na voljo in kateri so vključeni v ceno – sicer boste imeli kasneje dodatne stroške.

V isti kategoriji: