Namizne družabne igre

October 27, 2014 Off By admin

Namizne družabne igre se, kot že samo ime pove, igrajo v glavnem na mizi, a prav tako jih lahko igramo na pisalni mizi, na šolski klopi, na tleh, celo v postelji in v avtu, a tedaj pri igri izpustimo besedico “namizna”.Vsekakor pa so to igre, ki se ne igrajo pred samotnimi ekrani in na elektriko.družabne igre Igrajo se v družbi, s prijatelji in družinskimi člani in napetemu vzdrušju med igro se pridruži smeh, glasna govorica in vmesni vzkliki navdušenja ob zmagi in vzdihlaji razočaranja ob izgubi. Vsakdo si prizadeva vložiti kar največ v igro in v tem brezosebnem času strojev in tehnike, ko ima človek vse manj neposrednih stikov z ljudmi, so tovrstne igre še kako dobrodošle. Ob njih bomo ponovno zaživeli kot družaben človek, ki zna pokazati svoja čustva in ki uživa v družbi s sočlovekom in se ne sramuje svojih morebitnih porazov in jih jemlje kot del igre. Če igramo skupaj z otroki, se takoj zavedamo, kako je to lepše in koristnejše početje, kot pa neprestano gledati samo televizijo ali zreti v računalnik in tako zatirati konverzacijo in stik s svojimi potomci. Lepo je, ko se različne generacije pomerijo med seboj v znanju, spretnosti, pri tem se uporabijo različne taktike, a pomembno je, da se znamo sprijazniti s porazom in nismo užaljeni in si preprosto rečemo, da je nekdo v družini, ki neprestano zmaguje, rojen pod srečno zvezdo.

Poznamo različne družabne igre (http://www.chebeltza.com/lesene-in-druge-igrace/druzabne-igre.html): že od nekdaj so znane raznovrstne igre s kartami, s kockami in s figurami kot so na primer šah, Človek ne jezi se, Monopoly, v novejših časih pa se pojavljajo med njimi razna imena kot Gospodar prstanov, Hotel, Schark, Naseljenci otoka Catan, Cluedo, Igra življenja, Hobit, Atila, Amazonka, Activity itd. Dandanes obstaja na tržišču pestra izbira in vsako lahko najde kaj zase in si na zanimiv način zapolni prosti čas. Igre lahko kupimo preko spletnih trgovin, obstajajo pa tudi oglasi, kot na primer na Bolhi, kjer lahko nove igre kupite, zamenjate stare ali nabavite rabljene. Možnosti je nebroj le vzeti si je treba čas in poiskati za nas najboljšo in cenovno najugodnejšo možnost.

Družabne igre so zelo koristne za vzdrževanje in ohranjanje pristnih človeških odnosov med vsemi generacijami. Z njimi si bomo razgibali možgane, jih ponovno kravžljali, naučili se bomo raznih taktik So tudi razlog, da se družimo, sprostimo, zabavamo in preživimo čas, ki ni namenjen delu in učenju, z novimi izzivi v obliki iger. Ob rojstnem dnevu oseb iz različnih starostnih skupin, bomo naredili veliko koristnega, če bomo slavljencu kupili kot darilo kakšno igro, ki mu bo v veeslje in bo z njo preganjal dolgčas v vsakem letnem času. Veliko tovrstnih skupnih druženj z raznimi pripomočki, je že veliko ljudem spremenilo življenje na bolje, ali mu ga celo zasukalo v čisto drugačne vode in okolja, ker med ljudm velja, da so igre brez meja ali jih rušijo, pri igranju smo vsi usmerjeni v en cilj – to je v zmago. Ne pozabimo na igre, ko smo prosti, saj so vsestransko koristne.

V isti kategoriji: