Igrajmo se Naseljenci otoka Catan

Igrajmo se Naseljenci otoka Catan

April 14, 2016 0 By admin

Preko tedna nas običajno čaka kup obveznosti. Mlajši se ukvarjajo s šolo, šolskimi in obšolskimi dejavnostmi, potem pa jih doma čaka še učenje, priprava različnih seminarskih nalog in podobno. Ko pride konec tedna, komaj čakajo, da uidejo iz hiše in se s prijatelji zabavajo. A včasih se ta ideja izjalovi. V kinu ne igra nič ogleda vrednega, zunaj dežuje, kaj bi torej počeli?

Namizne igre za prijetne večere

Ideja je lahko igranje namiznih iger, ki popestrijo dolgo popoldne in večer, brez težav pa se zabava zavleče tudi pozno v noč.

catan

Namizne igre so zelo različne. Od takšnih, katerih pravila se naučite zelo hitro, vendar boste morali za kvalitetno igranje dolgo časa trenirati, saj vas bodo nasprotniki s svojimi taktikami in idejami neprestano spravljali ob živce. Spet druge so tako zahtevne, da si morate prebrati cele knjige (sploh ne pretiravam), da se jih boste sploh naučili igrati. Pa to še ni vse. Potem morate igranja naučiti še vaše prijatelje in ko se končno igranje prične, boste za vsako odigrano igro porabili po nekaj ur. Nekatere igre se lahko tako zelo zavlečejo, da jih boste morali dokončati naslednji dan ali celo čez več dni, kar pa zna povzročiti težave pri pospravljanju. In kje so bile nazadnje figurice? No, to si v dobi digitalnih fotoaparatov res ni težko zapomniti. V vsakem primeru so Naseljenci otoka Catan tako odlična igrača, da to res ne bi smela biti pomembna ovira.

Naseljenci otoka Catan za različne skupine

Čeprav so Naseljenci otoka Catan na tržišču že nekaj časa, pa so še vedno zelo moderni. Kdor nima osnovnega izvoda igra, že dolgo razmišlja, da bi si ga omislil, kdor ga ima, pa razmišlja o dodatkih k igri. Pravila v osnovni igri so precej preprosta. Vsak igralec ima svojo figurico in svoja mesta ter ceste. Na začetku ima zgrajeno eno naselje, ki mu prinaša surovine od tistih polj, ki se jih dotika. Kasneje, ko te surovine pobira in menja, pa si lahko zgradi nove ceste in tudi nova naselja ob stičišču drugih polj. Tako bo prejemal še več surovin in igra se razživi. Tisti, ki prvi zgradi vsa naselje je zmagovalec.

Igra pa pozna tudi dodatke, kot so Mesta in vitezi, Trgovci in barbari ter Mornarji. Igra, ki je v osnovi namenjena igranju dveh, treh ali štirih igralcev, se lahko na lepem igra tudi s petimi ali šestimi sodelujočimi. Za dva igralca pa je že nekaj let na trgu tudi igra s kartami. Ta je odlična, kadar želite partijo ali dve na hitro odigrati na manjši površini in ker se jo pospravi v majhno in lično škatlico, jo je super preprosto odnesti s seboj na potovanje ali dopust.
Za igro Naseljenci otoka Catan so organizirana različna tekmovanja, celo državno in svetovno prvenstvo, tako da se lahko v njej pomerite s prijatelji, znanci ali popolnimi neznanci ob najrazličnejših priložnostih.

Poleg različnih družabnih iger, pa so odlična popestritev dneva lahko tudi leseni vlakci, s katerimi se radi igrajo stari in mladi.

V isti kategoriji: