Kdaj so zobni implantati dobra odločitev

Kdaj so zobni implantati dobra odločitev

July 20, 2021 Off By admin

Če ostanemo brez enega ali celo brez več zob, to lahko izjemno vpliva na naše splošno počutje, prav tako na našo samozavest pa tudi na sprejemljivost v družbi. V takšnem primeru so zobni implantati lahko več kot odlična rešitev.

Če zobe izgubimo zaradi parodontalne bolezni, poškodbe ali pa zaradi katerega koli drugega razloga, se neredko znajdemo v kar precejšnji stiski. Ta je še zlasti huda, če zaradi izgube zoba na vidnem mestu zazeva črna luknja, ki kazi celotni videz. V nekoliko manjši stiski pa se znajdemo, če se nam izguba zobu pripeti v zadnjem delu ust. V tem primeru je posledica na primer zelo oteženo žvečenje.

Če ostanemo brez enega ali celo brez več zob, to lahko izjemno vpliva na naše splošno počutje, prav tako na našo samozavest pa tudi na sprejemljivost v družbi. V tak

Zobni vsadek je najboljša rešitev

Implantati ali zobni vsadki so praviloma najboljše nadomestilo za izgubljene zobe. To so posebne vrste vijaki, ki po funkcionalnosti posnemajo korenino zoba. Na določenem mestu v ustih omogočajo namestitev nove zobne korenine ali mostička.

Najbolj razširjena uporaba so še vedno kovinski zobni vsadki. Ti so narejeni iz zlitine titana. Vedno bolj pa se uveljavljajo tudi sodobne alternative iz keramike. To so vsadki iz cirkonijevega oksida. Ker je vstavljanje zobnega vsadka kar precej velik poseg v naše telo, mora biti izbira strokovnjaka, ki bo sam poseg opravil, še toliko bolj premišljena.

Preberite si še naslednji članek: Zdravljenje dihalnih poti z inhalatorjem

Inhalacijska terapija s pomočjo inhalatorjev je hitra in učinkovita. Deluje ciljno in hitreje, manj je stranskih učinkov, poraba zdravil je manjša, kar pomeni nižje stroške.

Kakovost zobnega implantata

Je pomembno, kakšen vsadek imamo v ustih? Vsekakor! Najverjetneje ste že slišali kakšno slabo novico v povezavi s tem, da telo pacienta ni želelo sprejeti implantata oziroma da so imeli posamezniki ves čas občutek, da v njihovih ustih nekaj ni v redu. Izjemno pomembno je namreč, da si v usta vstavimo kakovostne vsadke.

Na spletu vam številni strokovnjaki, tudi v obliki videov, svetujejo o pomenu izbora materiala, ki ga zobozdravniki vstavljajo v dlesen.

Implantati ali zobni vsadki so praviloma najboljše nadomestilo za izgubljene zobe. To so posebne vrste vijaki, ki po funkcionalnosti posnemajo korenino zoba.

Največje prednosti keramičnih implantatov iz cirkonija

Še posebej cenjeni so keramični implantati iz cirkonija, saj ponujajo rešitev za celo življenje. Keramični implantat iz cirkonija namreč dosega povsem enako trdnost kot implantat iz titana. Prav tako je cirkonij za človeka zelo prijazen kemični element, ker ne povzroča alergij. Ker je bele barve, je takšen vsadek estetsko dovršen in omogoča popolnoma naraven končni rezultat. V primerjavi z implantati iz titana zagotavlja manjšo razbarvanost.

Raziskave so prav tako pokazale, da je cirkonij zaradi svoje kemične sestave bolj prijazen do mehkih obzobnih tkiv. Ne oksidira in ni občutljiv na kemično korozijo. Kemična sestava cirkonija prav tako zagotavlja manjšo možnost za nastajanje oblog na zobeh.

Kdaj se splača vstaviti zobni vsadek?

Zobni vsadki oziroma implantati so že precej dolgo časa ena od najboljših rešitev v primeru izgube zob. Implantat se torej lahko vstavi pri nem manjkajočem zobu, pri izgubi več zob ali pa pri izgubi vseh zob.

V primeru izgube enega zoba je vsadek zagotovo najboljša rešitev. Pri implantiranju se namreč v celoti ohranita oba sosednja zoba. Slednja bi namreč morali v primeru klasičnega zobnega mostička obrusiti. Obenem se doseže tudi to, da se z vsadkom ohrani vrzel med zobmi.

V primeru izgube dveh zob vsadki služijo kot nosilci mostička. Pri izgubi vseh zob pa so implantati odlična rešitev zato, ker so po svoji obliki ter biomehanskih značilnostih še najbolj podobni lastnim zobem.

Kaj vključuje cena zobnega vsadka?

Cena implantata oziroma zobnega vsadka vključuje delo zobozdravnika, delo kirurga in delo tehnika. Zobozdravnik poskrbi za implantat, kirurg za nastavek za vsadek, tehnik pa za izdelavo zobne krone. Vedno je treba biti pozoren na to, da končna cena za vsadke vključuje vse omenjene faze izdelave.

Nevidni zobni aparat
Sodobni trg ponuja izjemno široko paleto aparatov za zobe. Med njimi lahko najdemo tudi nevidni zobni aparat Invisalign. Takšna

V ceno vsadka so prav tako vključeni posvet, pregled, poseg, materiali, lokalna anestezija in ne nazadnje še pregled po že opravljenem posegu.

V katerem primeru je odločitev za nevidni zobni aparat odlična rešitev

Sodobni trg ponuja izjemno široko paleto aparatov za zobe. Med njimi lahko najdemo tudi nevidni zobni aparat Invisalign. Takšna vrsta aparata še zdaleč ni priljubljena samo pri nas, temveč se nad njim že kar nekaj časa navdušuje skoraj cel svet. Gre namreč za prav posebno vrsto aparata. Ponaša se s takšnimi prednostmi, ki jih zlepa ne najdemo pri drugih vrstah zobnih aparatov.

Nevidni zobni aparat, ki ga nudi Zobozdravstvo Škorjanc je za uporabnika zlasti koristen tudi zato, ker je njegova uporaba resnično izjemno diskretna. Pri nošenju se ga namreč skorajda sploh ne opazi. Ključna prednost je tudi ta, da takšen zobni aparat lahko kadarkoli snamete oziroma si ga kadarkoli nadanete nazaj na svoje mesto.

Preberite si še naslednji članek: Učinkovita partnerska psihoterapija

Partnerska psihoterapija je odlična rešitev, če opažate preveliko nerazumevanje svojega partnerja. Čeprav mislite, da boste težave odpravili sami, je bolje, da vam pri tem vzporedno pomaga strokovnjak. 

V isti kategoriji: