Darila za otroke – najboljša izbira

Darila za otroke – najboljša izbira

September 12, 2016 0 By admin

Potrebujete darilo za otroka prijateljev ali sorodnikov, pa ne veste, kaj izbrati? Težave imajo tako tisti, ki svojih otrok nimajo, ali pa so ti že preveliki, da bi lahko izbrali glede na njihove želje, kot tudi starši, ki imajo otroke enega spola, darilo pa naj bi kupili za obdarjenca drugega spola.

Največkrat seti zatečejo po pomoč k drugim, vendar pa vprašanje, kaj kupiti petletnemu dečku ali štiriletni deklici včasih tudi ne postrežejo z odgovori, ki bi nas zadovoljili. Zato je najbolje, da razmislite o tem, kakšni pravzaprav so dečki in deklice pri posamezni starosti, s čim se dotični otrok ukvarja in kaj ga veseli, prav tako pa pobrskate po spletnih straneh, ki nudijo darila za otroke.

Kakšna darila za otroke so najbolj priljubljena?

Zagotovo so najboljša darila za otroke igrače. To so lahko lutke, kocke, sestavljanke, izdelki za ustvarjanje, pripomočki za igro na prostem … Prilagajati se je potrebno glede na znesek, ki ga bomo namenili za darilo, kot tudi na otrokove lastnosti in na letni čas. Poleg igrač lahko kupite tudi oblačila ali obutev (poleti japonke, sicer pa dežne škornje), modne dodatke (uhani, ogrlice, lasnice), potrebščine za otrokov hobi (šport, glasbeno šolo), potrebščine za šolo (torba, copati), razne dekorativne izdelke za sobo (stenske nalepke, svetilko), materiale za ustvarjanje (barve, pobarvanke, slikarska platna) ali tudi nekoliko bolj tehnične izdelke (video igrica).

Kakšne igrače so najboljše?

Če se ob nakupu darila za otroke odločite za nakup igrač, bodite v prvi vrsti pozorni na to, kakšni starostni skupini so te namenjene. Igrača, za katero je otrok prestar ali premlad, namreč ne bo požela nobenega navdušenja, saj se z njo ne bo mogel igrati. V mislih imejte tudi otrokov spol, kajti dečki in deklice si pričnejo različne igrače izbirati že zelo zgodaj. Prav tako starše otroka povprašajte, ali se jim zdijo primerne vojaške igrače ali tiste, ki očitno vplivajo na ustvarjanje razlik med spoloma.

otroska-kuhinja

Ko ugotovite, kakšna igrača je primerna, namenite pozornost materialom in kakovosti. Plastične igrače se pokvarijo veliko prej kot lesene igrače.

In kaj imate dejansko na voljo?

Za deklice in tudi mlajše dečke so primerni dojenčki, otroci obeh spolov pa imajo radi tako sestavljanke kot tudi igrače za igro na prostem, šolarji pa se vedno razveselijo družabnih iger. Dečki so veseli vseh igrač na kolesih, torej avtomobilov in vlakcev, deklice pa imajo raje lutke. Če boste kupili nekoliko dražje darilo, je za oba spola primerna otroška kuhinja, odlična ideja so različne knjige, lahko so od založbe Zala, MK ali katere druge znane ali manj znane.

Kaj pa takrat, kadar naj bi bila darila za otroke bolj skromna? Deklice imajo rade barvice, špangice za lase, pobarvanke, kolebnice, gumitvist. Dečki pa so bolj navdušeni nad raznimi kartami, akcijskimi figuricami ter kockami.

Smešne majice lahko uporabimo za marsikatero priložnost. Več pa v članku!

V isti kategoriji: