Zanositev žal ni vedno samoumevna

Zanositev žal ni vedno samoumevna

August 16, 2019 Off By admin

Danes zanositev povzroča težave vedno več ženskam. Če se še tako trudijo, zanositev nikakor ne nastopi. Zaradi tega so nesrečne, žalostne, pod stresom, vse skupaj pa vpliva tudi na odnos s partnerjem. Na srečo danes o tem, da zanositev ni vedno samoumevna, vedno več govorimo, obstajajo pa tudi različne medicinske metode, ki vam lahko pomagajo pri tem.

A nekatere ženske si želijo poskrbeti za zanositev po naravni poti, pri čemer jim lahko zelo koristijo različna prehranska dopolnila. Ta so koristna prav za vse, ki bi radi kmalu postali starši – navsezadnje so na voljo tako za ženske kot za moške.

Za lažjo zanositev je treba okrepiti svoj imunski sistem

Ena od stvari, ki vpliva na zanositev, so gotovo hormoni. Hormonska slika je za zanositev vsekakor zelo pomembna, vendar pa nanjo lahko vpliva recimo tudi stres, ki je v sodobnem svetu eden od dejavnikov, ki ima na naša življenja nadvse velik vpliv. Če smo zelo pod stresom, pa to lahko navadno močno oslabi tudi naš imunski sistem in tako je tudi zanositev seveda zaradi tega precej otežena. Stres in druge motnje razpoloženja, se lahko zelo uspešno zdravi s psihoterapijo.

Veliko se govori o tem, kaj vse je vzrok temu, da ima vedno več parov težave s tem, da postanejo starši. Pri tem se omenja številne dejavnike, od višje starosti, ko mladi prvič postanejo starši, do drugih vzrokov. Še veliko premalo pa se govori o tem, kaj vse vpliva na zanositev in kako bi to lahko olajšali, da bi bilo težav z njo manj.

Če še, se največ govori o različnih medicinskih metodah, ki lahko marsikateremu močno olajšajo zanositev in mu pomagajo do starševstva, vendar pa bi bilo koristno govoriti tudi o tem, kako se da vplivati na zanositev po naravni poti.

Zanositev po naravni poti

V kolikor želimo poskrbeti za zanositev po naravni poti in brez medicinske pomoči, je zelo pomembno najprej poskrbeti za okrepitev imunskega sistema obeh partnerjev. K temu vsekakor pripomore zdravo življenje, čim več aktivnosti, dovolj spanca in izogibanje večjemu stresu, prav tako pa našemu imunskemu sistemu lahko koristijo tudi različna prehranska dopolnila. Danes so ta na srečo lahko popolnoma naravna in vsebujejo le tiste snovi, ki jih naš imunski sistem potrebuje zato, da se okrepi, pa tudi tista, ki lahko olajšajo zanositev.

Katere snovi vplivajo na plodnost?

Že naši predniki so vedeli, da nekatere snovi lahko povečajo plodnost in s tem olajšajo zanositev, danes pa lahko natančno ugotovimo, zakaj je temu tako in kakšen učinek imajo na naše telo. Zaradi tega se da poskrbeti za večjo plodnost in lažjo zanositev tudi na popolnoma naraven način. Ena do možnosti je jemanje različnih prehranskih dopolnil, med katerimi se vam zagotovo splača preizkusiti prav tisto, ki je namenjeno za lažjo zanositev. 

To je prehransko dopolnilo Vitanoval, ki se v ta namen odlično obnese in je že mnogim parom pomagalo do večje plodnosti. Njihovo prehransko dopolnilo pa ni namenjeno le za lažjo zanositev, ampak tudi za boljši razvoj ploda. Folna kislina na nosečnost oziroma zanositev in plodnost recimo nima vpliva, ima pa vpliva na razvoj ploda, zato jo vsebujejo tudi omenjena prehranska dopolnila.

Zakaj je folna kislina v nosečnosti tako pomembna?

Verjetno ste že slišali, da je folna kislina v nosečnosti zelo pomembna. Uporaba folne kisline v nosečnosti vpliva na pravilen razvoj ploda. Nekaj jo sicer dobimo iz prehrane, a običajno ne dovolj, zato se folna kislina v nosečnosti jemlje še dodatno v obliki tabletk oziroma prehranskih dopolnil. Ginekologi priporočajo, da se folna kislina v nosečnosti jemlje vsaj prve tri mesece. 

https://www.youtube.com/watch?v=oWY9bIAlWRk

A ne le to: jemala naj bi se tudi že tri mesece preden sploh nastopi zanositev. Folna kislina na nosečnost ne vpliva, pomembno pa vpliva na razvoj ploda. Ker nikoli ne vemo, kdaj bo nastopila zanositev, jo je pametno začeti jemati takoj, ko se odločimo za načrtovanje družine oziroma že tri mesece pred tem. Glede na to, da jo vsebujejo tudi prehranska dopolnila Vitanoval, ki vam lahko pomagajo pospešiti zanositev, vam je v tem primeru  ni treba jemati posebej. Tako boste poskrbeli tako za to, da bo vaše telo pripravljeno na zanositev kot na čim boljši razvoj ploda, ko do nje res pride.

Preberite tudi: Liposukcija je vrsta kozmetičnega postopka za odstranjevanje maščob. Prednost liposukcije pred zanositvijo je, da lahko najboljše rezultate postopka dosežete, ko je kakovost vaše kože najboljša, torej pred nosečnostjo. Nosečnost povzroči v ženskem telesu številne spremembe in elastičnost kože po njej nikoli več ne bo enaka.

V isti kategoriji: