Dobra korekcijska očala so odličen pripomoček

Dobra korekcijska očala so odličen pripomoček

September 11, 2019 Off By admin

Star pregovor pravi, da če ne česa ne želite videti, vam pri tem ne moreta pomagati niti svetloba in niti očala. Za vse ostalo pa so kakovostna korekcijska očala še kako koristen pripomoček, ki vam pomaga zbistriti sliko, odstraniti nejasnosti ter nenazadnje odpreti popolnoma nov pogled na svet okoli vas. 

Še nedavno nazaj so bila korekcijska očala pogosto asociacija na velike ume, zdolgočasene ljudi in na starejše osebe. Dandanes pa so veliko bolj pogosto že kar obvezen del opreme pri vseh ljudeh in to za vse starostne skupine. Nekateri med vami morda korekcijska očala celo nosijo kot modni dodatek, kot je na primer to značilno tudi za številne znane osebe. 

Očala in njihova uporabnost

Kljub temu da nekateri med vami korekcijska očala uporabljate tudi kot moden dodatek, pa je predvsem pomembna njihova uporabnost. Zagotovo se zavedate, da je oko eden od vaših najpomembnejših organov. Posledično je izbira primernih očal za vas odlična investicija, ker si želite, da vam bodo korekcijska očala odlično in dolgo časa služila. 

Z razvojem leč se je zelo izboljšala tudi ponudba korekcijskih očal. Ne glede na to, s kakšno dioptrijo se soočate, boste na trgu zagotovo našli primerna očala zase. Za korekcijska očala ni značilno samo to, da vplivajo na izboljšanje vašega vida, temveč tudi to, da zmanjšajo vaše spremljajoče težave. Pri tem na primer mislimo na mežikanje, glavobole, škiljenje ter podobno. Vse našteto povzroča predvsem napenjanje vaših oči. 

Stanjšana stekla v sodobnih korekcijskih očalih 

Še nedavno nazaj je debelina leč odsevala višino dioptrije, s katero se je soočal posameznik. Stanjšana stekla sodobnih korekcijskih očal pa vam nudijo tudi veliko lepši in hkrati privlačnejši videz. Najpogosteje so stekla povlečena s posebnimi premazi, ki površino stekla še dodatno varujejo pred praskami. Obenem pa vam tovrstni premazi zagotavljajo tudi to, da boste izbrana korekcijska očala veliko lažje vzdrževali in tudi čistili. Če želite namreč očala imeti čim dlje, vam priporočamo, da zanja primerno skrbite.

Najbolje je, da ji h redno čistite in da jim imate v času, ko jih ne uporabljate, shranjene kar v priročnih etuijih. Sicer pa lahko najdete zelo kakovostno in bogato ponudbo korekcijskih očal v priznani spletni trgovini mojoptik.si. Ponudbo lahko preverite že sedaj in morda boste naleteli tudi na kakšno posebno akcijsko ponudbo, ki vam bo omogočila privarčevati kar nekaj denarja. 

Kakovostna očala za računalnik 

Računalniška očala so lahko digitalna modna in udobna vrsta očal, ki vaše oči varujejo pred modro svetlobo, ki obremenjuje in slabi oči. Za dobra tovrstna očala je značilno, da v največji možni meri lahko blažijo digitalni stres. 

Vse pogosteje se omenja porast težav z očmi, ki nastajajo predvsem zaradi računalniškega in podobnega dela. Najpogostejše težave, ki vas pri tovrstnem delu lahko spremljajo, so očesne bolečine, trzanje vek, občutek rezanja in peska itd. Vse to so posledice velikega naprezanja vaših oči med delom. 

Pogosto se vam zaradi dela za računalnikom megli vid, imate dvojen vid, utrujene in težke oči, obenem pa vas spremljajo še glavoboli in velike ter pogoste težave s spanjem. Kakovostna računalniška očala so v takem primeru zagotovo ena od najboljših in najučinkovitejših rešitev. 

Očala z UV filtrom 

Kakovostna računalniška očala, ki jih lahko kupite tudi v spletni trgovini mojoptik.si vsebujejo moder antirefleks, obenem pa tudi UV filter, ki še dodatno ščiti vaše oči pred nevarno in neugodno svetlobo računalnika. UV dodatek vam bo omogočil tudi veliko zaščito pred difuzno svetlobo ter neustreznimi LED in tudi neonskimi osvetlitvami prostora. 

Sicer pa vam svetujemo, da se najprej odpravite na strokoven očesni pregled, kjer vam bodo strokovnjaki priporočili očalne leče z modrim antirefleksom in UV filtrom, po potrebi vam bodo vstavili tudi dioptrije v očalne leče. Svetovali vam bodo moden in kakovosten okvir za očala, obenem pa še primeren kakovosten etui za očala. 

Računalniška očala za zaščito in zdravje zaposlenih 

Sicer pa dandanes računalniška očala veljajo za enega od najučinkovitejših pripomočkov, ki skrbijo za dobro zaščito in zdravje zaposlenih. Ponekod v tujini je na primer že zelo dobro razvita t. i. računalniška ergonomija. Ta na delovnih mestih preučuje različne aktivnosti zaposlenih in tudi njihovih delodajalcev. V delovno okolje na ta način vpeljuje najrazličnejša orodja ter primerne ukrepe, ki naj bi poskrbeli za čim bol dolgotrajno zdravje zaposlenih. Vsekakor imajo pri tem kakovostna računalniška očala sila pomembno vlogo. 

V isti kategoriji: