Na kaj morate biti pozorni pri nakupu otroškega kolesa

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu otroškega kolesa

April 14, 2017 0 By admin

Ste pripravljeni na nakup prvega otroškega večjega kolesa brez pomožnih kolesc? Učenje otroka prve samostojne vožnje s kolesom je prečudovit ter večen spomin. Na trenutke gre za precej stresno obdobje, saj želimo, da otrok pozabi na pomožna kolesca in pridobi potrebno samozavest ter ravnotežje za samostojno vožnjo. Izbira primernega otroškega kolesa je zato precej pomembna. Razmisliti morate o sami teži, velikosti, namenu vožnje, kvaliteti zavor in podobno. Vsa kolesa niso primerna za vse starostne skupine otrok.

Kolesarjenje je spretnost za vse življenje

Kolesarjenje je spretnost, ki se je naučimo v zgodnjem otroštvu in je ne pozabimo celo življenje. Navkljub temu, da včasih daljše obdobje ne kolesarimo, na slednje nikoli ne pozabimo. Otroška kolesa tako igrajo veliko vlogo v življenju naših najmlajših. Odlično kolo je tisto, ki otroku omogoči hitro pridobitev ravnotežja in hitro učenje samostojne vožnje brez pomožnih kolesc. Obstaja veliko raznolikih možnosti in ponudbe. Starši morate kolo izbrati na podlagi temperamenta, motoričnih sposobnosti in ravnotežja vaših malčkov.

otroško kolo

Otrokova samostojna vožnja

Pri starosti 6 ali več let napoči čas za prvo samostojno vožnjo. Vsi otroci niso dovolj zreli v tej starosti za samostojno vožnjo, zato malčka v kolikor ne želi voziti brez pomožnih kolesc, v to ne silite. Otroška kolesa za samostojno vožnjo so namenjena tistim malčkom, ki imajo dovolj fizične kondicije, ravnotežja in motoričnih sposobnosti za to. Kolo naj bo lahko, otroku naj se popolnoma prilega in dosega svoj namen, torej naj bo primerno za varno vožnjo.

Pozorni bodite tudi na druge lastnosti

Pri nakupu otroškega kolesa bodite pozorni na prilagajanje kolesa otrokovi rasti. Nastavljiva mora biti tako višina krmila, kot tudi sedeža. Izberite kolo s prestavami, na dotik in ne na vrtenje. Prestave na krmilu, ki jih mora malček vrteti, so včasih težavne in jih težko zamenja med vožnjo. Velikost okvirja naj bo ravno prave višine za enostaven sestop s kolesa. Kupite tudi različne dodatke, kot so zvonec, držalo za pijačo in podobno. Izberite udoben in mehak sedež, saj začetnik ne more uporabljati tako trdega, kot ga vi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SpwT5KHMiDc

V isti kategoriji: